1.Избягвайте музеите Съветът може да звучи абсурдно, но нека помислим: когато

...
 
1.Избягвайте музеите
Съветът може да звучи абсурдно, но нека помислим: когато
Коментари Харесай

Интересните правила на Пауло Коелю при пътуване

 

1.Избягвайте музеите

Съветът може да звучи неуместно, само че дано помислим: когато сте в непознат град, не били било по-интересно да научите за сегашното му, в сравнение с за предишното?
Хората се усещат задължени да посетят музеите, тъй като още от детството са били вкарани в този метод на контакт с културата. Разбира се, значимо е да отидете до музеите, само че би трябвало да знаете какво желаете да видите, другояче ще останете с възприятието, че сте видели доста значими неща, само че не знаете какви тъкмо.

2.Отидете на бар

 бар
Няма да видите хубостта на пътя, в случай че я погледнете през леко отворена врата

Там можете да видите живота на града. Не желая да кажа нощни заведения, а местата, където хората се срещат, пият, приказват за Бог и вселената и постоянно са отворени за диалог. Просто си купете вестник и наблюдавайте тези, които идват и си отиват. Ако някой стартира диалог, се присъединете към него, даже в случай че тематиката не наподобява забавна.

3.Бъдете отворени

Най-добрите екскурзоводи се явяват локалните хора. Те знаят всичко, гордеят се с града си, само че не работят за организация. Просто излезте на открито, изберете човек и му задайте въпрос от вида: „ Как да стигна до такава степен? “ Ако това не се случи с първия, ви подсигурявам ще се случи с втория и ще намерите прелестен екскурзовод за целия ден.

4.Пътувайте сами или, в случай че сте женени, с сътрудник

Това е единственият метод да напуснете вашата страна. Ако пътувате като група, единствено се преструвате, че пътувате до друга държава- вие продължавате да говорите вашия език, следвате указания на управлението и наблягате повече на говоренето в групата, в сравнение с мястото, на което сте пристигнали.

5. Не сравнявайте

 пътуването
Пътуването е премеждие!

Не сравнявайте нищо: нито цени, нито непорочност, нито качество на живот, нито превоз. Нищо! Не пътувате, с цел да докажете, че живеете по-добре. Запознайте се с живота на другите и намерете какво можете да научите от тях.

6. Не правете прекалено много покупки

Използвайте парите за нещата, които не би трябвало да носите: билети за спектакъл, заведения за хранене, екскурзии. В днешно време, на международния пазар и в интернет, можете да си купите всичко и да не плащате за превоз.

7.Осъзнайте, че всеки ви схваща

Ако даже не говорите езика на дадената страна, не се опасявайте! Бил съм в доста страни, където не съумях да приказвам техния език, само че получавах помощ отвред, получих значими препоръки и даже открих другари. Някои се опасяват да не се изгубят, в случай че пътуват сами. Достатъчно е просто да имате визитка на хотела в джоба и най-малкото да вземете такси и да я поставите под носа на водача.

8. Не се опитвайте да обиколите света за един месец

 път
Градът може да се съпостави с капризна жена, която лишава време да покаже всички страни и да се остави да бъде съблазнена

По-добре е да останете четири-пет дни в един град, в сравнение с да посетите пет града за една седмица.

9. Пътуването е премеждие

Хенри Милър споделя: по-добре е да откриете непозната черква, за която никой не е чувал преди, в сравнение с да отидете в Рим и да се почувствате задължени да посетите Сикстинската шапка. Отидете там, само че обиколете алеите, почувствайте свободата и намерете нещо, за което вие към момента не знаете нищо и това може би ще промени живота ви.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР